• Wat is er te doen in Heerlen?

  Heerlen is een mooie stad in zuiden van Limburg, ter hoogte van Maastricht. Het is een mooie toeristische stad, waar veel te zien is. Denk aan fietstochten, musea of het bezoeken van Middeleeuwse molens. In Heerlen valt genoeg te zien om er geruime tijd te vertoeven.

  Heerlen en de Middeleeuwse uitingen

  Heerlen heeft middeleeuwse kenmerken wat terug te zien is in de omgeving. Denk aan kastelen en molens in de omgeving van Heerlen. Het kasteel Hoensbroek is misschien wel één van de beste voorbeelden van de middeleeuwse uiting van Heerlen. Het kasteel is in 1250 gebouwd en kent 3 binnenpleinen. Daarnaast is het gerestaureerd en op deze manier is de staat van het kasteel goed. Het is daarom altijd leuk om eens met de fiets langs te fietsen.

  Ook biedt Heerlen veel vormen van kunst. Er is bijvoorbeeld een collectors huis waar iedereen kan exposeren die een toonbare verzameling heeft. Zo kom je veel verschillende dingen tegen. Daarnaast zijn er ook andere musea zoals het Thermenmuseum. Daarbij liggen er verschillende opgravingen uit de Romeinse tijd. Ook zijn er in dit museum archeologische vondsten te zien uit de omving.

  Mijnenmuseum Heerlen en Filmhuis De Spiegel

  Ook is er in Heerlen een bekend mijnenmuseum. Limburg is natuurlijk bekend van de vele mijnen die de provincie kende. in 1974 werd de laatste mijn gesloten en kwam er een einde aan het harde leven van de mijnwerkers in Limburg. Als je wil weten hoe het Limburgse mijnleven er uit zag, dan is dit de ideale kans om dit te zien. Daarbij leent het zich ook goed voor bedrijfsuitjes en schoolreisjes.

  Daarnaast is het ook mogelijk om een binnenactiviteit te doen in het Filmhuis De Spiegel. Daarbij wordt er een afwisselend programma geboden tussen films en workshops. Zo kan je dus ook binnen actief bezig zijn.

  Parkeren in Heerlen

  De bereikbaarheid van Heerlen is goed. Het is mogelijk om met de trein te gaan, maar ook met de auto is de parkeergelegenheid goed. Parkeren in Heerlen is goed mogelijk zodat, waar je ook in Heerlen bent, de auto altijd in de buurt is.