• Dagje uit in Drenthe

  Reacties uitgeschakeld voor Dagje uit in Drenthe
  27 oktober 2019 /  Uncategorized

  Het is nog niet zo dat je vaak hoort dat iemand een dagje uit naar Drenthe is geweest. Dit is eigenlijk heel erg jammer want Drenthe is een provincie die vol is van cultuur en daarnaast ook nog beschikt over een prachtige natuur. Neem bijvoorbeeld de hondsrug dit is een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Het hele gebied is vol met grafheuvels en hunnenbedden onder andere het grootste hunebed van Nederland is hier te vinden namelijk in het plaatsje Borger. Alleen dit is al een reden voor een dagje uit in Drenthe.  Drenthe staat ook bekend om zijn nostalgische dorpjes. Één van zo’n dorpje is Orvelte.

  Orvelte de bestemming voor een dagje uit in Drenthe

  Orvelte is een monumentendorp waar de mensen gewoon wonen en werken. Dit zorgt ervoor dat u de geschiedenis van dichtbij aan der lijve ondervind. De woonvoorzieningen bestaan uit prachtige Saksische boerderijen. Veel van deze boerderijen zijn overdag open voor een bezichtiging, dit is zeker de moeite waard om een keer te proberen. Veel van de ouderwetse beroepen worden nog steeds uitgevoerd, zo is de smit nog regelmatig aan het werk waar hij bijvoorbeeld een echt hoefijzer smeed. Geen andere locatie voor een dagje uit in Drenthe beschikt over zoveel nostalgie als dit dorp. Naast al deze oude woningen en beroepen die kunnen worden bekeken zijn er ook vaak evenementen. Denk hierbij aan folkloristische groepen, speciale markten, en theatervoorstellingen. Er is daarom zoveel te bekijken in dit dorp dat als je een dagje uit wil in Drenthe je jezelf prima een dag in Orvelte kunt vermaken. Naast de ouderwetse gebouwen, de live demonstraties van oude beroepen, de vele evenementen, bied Orvelte ook nog goede mogelijkheden tot en met winkelen en klootschieten. Helemaal het klootschieten is een garantie op een geslaagde dagje uit in Drenthe. Daarom wil ik met dit artikel graag dit nostalgische dorp aanbevelen.

 • Relaxed reizen: Verstuur je fiets binnen en buiten Nederland

  Reacties uitgeschakeld voor Relaxed reizen: Verstuur je fiets binnen en buiten Nederland
  29 juni 2019 /  Uncategorized

  We kijken er allemaal standaard reikhalzend naar uit: vakantie! Of je nu wekenlang gaat rondreizen of slechts een paar dagen; even helemaal weg zijn, zorgt ervoor dat je weer helemaal fris en gemotiveerd bent! Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een actieve vakantie te houden. Want laten we eerlijk zijn; stilzitten doen we in het dagelijks leven al veel te vaak! Een toffe manier om actief bezig te zijn op vakantie, is door te kiezen voor een fietsvakantie. Wanneer je kiest voor een bestemming die relatief dichtbij is, kun je hier natuurlijk heengaan op de fiets. Is je huisje, hotel of camping toch wat verder weg? Dan kun je jouw fiets versturen! Hoe dat werkt? Wij leggen het je uit.

  Zo werkt het versturen van je fiets

  Als je op fietsvakantie gaat, wil je jouw tijd op locatie natuurlijk optimaal besteden! Je kunt er daarom voor kiezen om je fiets al wat eerder te versturen zodat deze al is gearriveerd wanneer jij aankomt. Handig!

  Als je de online aanvraag hebt ingediend om je fiets te versturen, krijg je ongeveer een week voor je weggaat een pakket toegestuurd met daarin alles wat je voor de zending nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan documenten en labels. Het inpakken van je fiets voor verzending moet jij zelf doen. Regel daarvoor ook een fietsdoos- of koffer. Als je die zelf nog niet hebt, kun je er eentje huren of kopen bij een fietsenmaker bij jou in de buurt. Wanneer je stalen ros netjes ingepakt is, moet je de labels aanbrengen zodat de bezorgers wel weten waar de zending heen moet. Jouw fiets wordt vervolgens op een afgesproken tijd en plaats afgehaald. Als je ook hebt gekozen voor een retourzending van je fiets dan zul je in het pakket dat je vooraf ontvangt ook retourlabels aantreffen. Deze labels plak je dus weer op het pakket wanneer je vakantie erop zit. Opnieuw is het zaak om je fiets aan het eind van je vakantie goed in te pakken voor verzending zodat er onderweg niets mis kan gaan!

  Tot slot twee zaken die ook nog belangrijk zijn om te weten. Allereerst is dat het vastgestelde maximum gewicht van de zending. Als je jouw fiets wilt versturen, mag het pakket maximaal 30 kilo wegen. Daarnaast is het goed om in gedachten te houden dat de prijs die je betaalt voor het versturen van jouw fiets afhankelijk is van de grootte van jouw zending.

  Verstuur je fiets voorafgaand aan je fietsvakantie en bespaar flink

  Wanneer je op fietsvakantie gaat, is het natuurlijk ook mogelijk om ter plekke een fiets te huren. Nadeel is dan natuurlijk dat je hier weer extra kosten maakt en bovendien weer moet wennen aan een andere fiets. Wanneer je jouw eigen fiets verstuurt, hoef je geen huursom te betalen en dat scheelt natuurlijk weer flink in de kosten!

 • Duurzaam onderwijs

  Reacties uitgeschakeld voor Duurzaam onderwijs
  13 februari 2019 /  Uncategorized

  Eerste stap.
  Een aantal toonaangevende organisaties die zich bezighouden met duurzame ontwikkeling en onderwijs (h)erkennen bovenstaande uiteenzetting en zitten sinds 2010 met elkaar aan tafel om de mogelijkheden voor samenwerking en het creëren van breder nationaal draagvlak te verkennen. Deze organisaties zijn: Duurzaam Hoger Onderwijs, Morgen, Duurzame PABO, Duurzaam MBO, Duurzame Vacaturebank en MVO Scripties.

  De conclusie van de verkenningen is: Er is volgens ons (initiatiefnemende partijen) een noodzaak om te komen tot een doorlopende leerlijn duurzame ontwikkeling via een interdisciplinaire aanpak, waarbinnen de hele onderwijskolom, de overheid, maatschappelijke organisaties en natuurlijk het bedrijfsleven is vertegenwoordigd.

  Achtergrond.
  Vanuit het internationaal gegroeide bewustzijn dat het hoogste tijd is voor duurzame ontwikkeling, is sinds eind jaren ‘90 is ook in onderwijsland het bewustzijn verankerd dat het de hoogste tijd is voor duurzame ontwikkeling. Uitingen daarvan zijn het Copernicus-handvest (universiteiten), Handvest Duurzaamheid HBO, de oprichting van het duurzame studentennetwerk LHUMP (de voorloper van Morgen), oprichting DHO, LVDO, Duurzame PABO en Duurzaam MBO. Veel sterke inhoudelijke initiatieven, maar allen kampten en kampen met het probleem van subsidie-afhankelijkheid.

  Het (duurzame) bestaansrecht van deze initiatieven en organisaties kan alleen gerealiseerd worden door het creëren van breed draagvlak – binnen de samenleving en binnen de specifieke doelgroepen – en door inhoudelijke en organisatorische samenwerking. Het vaststellen van een doorlopende leerlijn (leren over en voor) duurzame ontwikkeling lijkt daarbij een logische en wenselijke ontwikkeling. Het succesvol realiseren hiervan kan alleen wanneer de vraag (vanuit de maatschappij, vanuit de studenten en leerlingen) en het aanbod (vanuit de opleidingen, getriggered door de initiatiefnemende partijen) goed op elkaar afgestemd wordt.

  Tweede stap.
  Het opzetten van een formele samenwerking in de vorm van een soort overkoepelende organisatie en daarmee het starten van een nationale draagvlak campagne. Stichting Duurzaam Onderwijs Coalitie is inmiddels geboren op 11 november 2011 (Dag van de Duurzaamheid) is de eerste campagne “een groene generatie vraagt om duurzame educatie” van start gegaan.

  De volgende stappen van DOC

  –     40.000+ handtekeningen verzamelen naar aanleiding van de campagne

  “Een groene generatie vraagt om duurzame educatie”;

  –     starten met fondsenwerving via de Kring van 1000 en daarmee 500.000,- euro ophalen;

  –     opzetten multi stakeholder denktank waarin visie en beleidsadvies voor de integratie van duurzame ontwikkeling in de doolopende leerlijn wordt ontwikkeld

  –     de digitale infrastructuur van de online ‘duurzaam onderwijs’ media verbeteren

  –     gelden beschikbaar stellen voor kansrijke grassroot-initiatieven op het gebied van duurzaam onderwijs.

  –     starten met een lobby richting politiek met behulp van de verzamelde handtekeningen en resultaten denktank;

 • Leuke dagjes uit voor gezinnen in Nederland

  Reacties uitgeschakeld voor Leuke dagjes uit voor gezinnen in Nederland
  29 augustus 2017 /  Uncategorized

  In Nederland zijn er honderden mogelijkheden voor een dagje uit. Maar wat zijn nu volgens de Nederlanders de leukste dagjes uit voor gezinnen met kinderen tot 10 jaar oud? En wat zijn de meest unieke dagjes uit? NAI zocht het uit en ging hierover in gesprek met Vlieglesdeal uit Hilversum, een bedrijf dat je een unieke ervaring geeft middels een vliegles. In dit artikel lees je wat de leukste dagjes uit zijn met daarbij wat meer informatie over de betreffende attractie. Hierbij kun je nieuwe inspiratie opdoen voor je volgende dagje uit! De dagjes uit zijn geselecteerd voor gezinnen met kinderen die maximaal 10 jaar oud zijn.

  Archeon

  Bij het Archeon in Alphen aan Den Rijn waan je je in de wereld van de geschiedenis. Je gaat hier terug in de tijd van de prehistorie, de romeinse tijd en de middeleeuwen. Met een museumjaarkaart kun je gratis naar binnen. Wij raden wel aan om een activiteitenkaart te kopen voor €3,95 per persoon. Hiermee kunt u en natuurlijk ook de kinderen deelnemen aan allerlei activiteiten in het park. Zoals een armband maken, kaarsen maken en boogschieten.

  Kunt u de acht A’s van het Archeon al? Dit zijn: Archeologie, Aandacht, Authentiek, Attractief, Aanpassen, Actueel, Atent en Avontuurlijk.

  Gaiazoo

  GaiaZOO in Kerkrade in Limburg is één van de leukste dierenparken in Nederland. Het is erg geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. In het park is veel te beleven en ze doen er alles aan om de bezoekers een topdag te bezorgen. Het gezicht van GaiaZOO is Willie Wasbeer. Willie loopt vaak door het park en mensen kunnen hem de hand schudden of zelfs met hem op de foto. Voor de kids is er ook een DinoDome. Dit is Europa’s grootste indoor Dine Speelpark! In een spannende JugleTour kunnen de kids lopen over touwbruggen en over klimtorens. GaiaZoo staat garant voor een geweldige dag voor actie en avontuur.

  Monkey Town

  Monkey Town is een indoor speelparadijs met diverse locaties door heel Nederland. Het is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Monkey Town staat bekend om zijn enorme klim- en klautertoestellen met bruggen, tunnels en geheime gangetjes. Daarnaast zijn er ook luchtkussens, trampolines, ballenbakken en superlego. Monkeytown is ook geschikt voor een schoolreisje of verjaardagsfeest. Monkey Town is een franchise onderneming dus mocht u interesse hebben om er een te beginnen kunt u contact opnemen met Monkey Town.

  Weet jij nog een leuke attractie bij jou in de buurt? Laat het ons weten in een reactie op dit bericht.