• Relaxed reizen: Verstuur je fiets binnen en buiten Nederland

  Reacties uitgeschakeld voor Relaxed reizen: Verstuur je fiets binnen en buiten Nederland
  29 juni 2019 /  Uncategorized

  We kijken er allemaal standaard reikhalzend naar uit: vakantie! Of je nu wekenlang gaat rondreizen of slechts een paar dagen; even helemaal weg zijn, zorgt ervoor dat je weer helemaal fris en gemotiveerd bent! Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een actieve vakantie te houden. Want laten we eerlijk zijn; stilzitten doen we in het dagelijks leven al veel te vaak! Een toffe manier om actief bezig te zijn op vakantie, is door te kiezen voor een fietsvakantie. Wanneer je kiest voor een bestemming die relatief dichtbij is, kun je hier natuurlijk heengaan op de fiets. Is je huisje, hotel of camping toch wat verder weg? Dan kun je jouw fiets versturen! Hoe dat werkt? Wij leggen het je uit.

  Zo werkt het versturen van je fiets

  Als je op fietsvakantie gaat, wil je jouw tijd op locatie natuurlijk optimaal besteden! Je kunt er daarom voor kiezen om je fiets al wat eerder te versturen zodat deze al is gearriveerd wanneer jij aankomt. Handig!

  Als je de online aanvraag hebt ingediend om je fiets te versturen, krijg je ongeveer een week voor je weggaat een pakket toegestuurd met daarin alles wat je voor de zending nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan documenten en labels. Het inpakken van je fiets voor verzending moet jij zelf doen. Regel daarvoor ook een fietsdoos- of koffer. Als je die zelf nog niet hebt, kun je er eentje huren of kopen bij een fietsenmaker bij jou in de buurt. Wanneer je stalen ros netjes ingepakt is, moet je de labels aanbrengen zodat de bezorgers wel weten waar de zending heen moet. Jouw fiets wordt vervolgens op een afgesproken tijd en plaats afgehaald. Als je ook hebt gekozen voor een retourzending van je fiets dan zul je in het pakket dat je vooraf ontvangt ook retourlabels aantreffen. Deze labels plak je dus weer op het pakket wanneer je vakantie erop zit. Opnieuw is het zaak om je fiets aan het eind van je vakantie goed in te pakken voor verzending zodat er onderweg niets mis kan gaan!

  Tot slot twee zaken die ook nog belangrijk zijn om te weten. Allereerst is dat het vastgestelde maximum gewicht van de zending. Als je jouw fiets wilt versturen, mag het pakket maximaal 30 kilo wegen. Daarnaast is het goed om in gedachten te houden dat de prijs die je betaalt voor het versturen van jouw fiets afhankelijk is van de grootte van jouw zending.

  Verstuur je fiets voorafgaand aan je fietsvakantie en bespaar flink

  Wanneer je op fietsvakantie gaat, is het natuurlijk ook mogelijk om ter plekke een fiets te huren. Nadeel is dan natuurlijk dat je hier weer extra kosten maakt en bovendien weer moet wennen aan een andere fiets. Wanneer je jouw eigen fiets verstuurt, hoef je geen huursom te betalen en dat scheelt natuurlijk weer flink in de kosten!

  Posted by admin @ 09:24

Comments are closed.